SLAM

SLAM staat voor Simultaneous Localization and Mapping. Het is gericht op het automatiseren van bewegingen in onbekende omgevingen. De insteek van SLAM is dat er gelijktijdig (simultaan) gewerkt wordt aan het lokaliseren van het systeem in z'n omgeving (Localization) en het in kaart brengen van de omgeving (Mapping). Het systeem bouwt al doende een kaart van de omgeving op waar het doorheen beweegt, en bepaalt tegelijkertijd de positie van het systeem op de opgebouwde kaart. Met behulp van verschillende exploratiestrategieën kan het opbouwen van de kaart op verschillende manieren plaatsvinden.

Er wordt een SLAM systeem voor indoor toepassingen ontwikkeld. Met behulp van SLAM wordt het voor systemen mogelijk om geautomatiseerd te bewegen door onbekende omgevingen, of door omgevingen waar geen GPS signalen of verstoorde GPS signalen aanwezig zijn. Door gebruik te maken van een combinatie van video beelden en diepte informatie wordt het mogelijk om met een zekere nauwkeurigheid een 3D model van een omgeving op te bouwen. Dit is bruikbaar voor vele toepassingen, waaronder bijvoorbeeld;

  • het creëren van een 3D model voor situationeel inzicht op afstand
  • het maken van een virtuele versie van (een deel) van een bedrijfsomgeving, bijvoorbeeld van de receptie/ontvangstbalie of het customer support center.
  • het maken van een model van een ruimte ten behoeve van binnenhuisarchitectuurtoepassingen
  • Het met behulp van een virtuele representaties consolideren van tijdelijke opstellingen zoals een beursstand

IDI Snowmobile
Chamoisstraat 8
1339 GP Almere
+31 (0)85 273 5100
Algemene VoorwaardenKvK 59896884  
BTW ID NL853685885B01
Bank IBAN NL15 ABNA 0413 7313 83
Bank BIC ABNANL2A
e: info[at]idisnow.com